вторник, 11 октября 2016 г.

Kako pronaci biser mudrosti u svakoj situacije.

Картинки по запросу жемчужина мудростиFilozofi, mudraci, duhovne majstori pricaju da u svakoj problemi sakriven je biser mudristi . I nije jedan, nego vise...
Ako smatrate na sve sto se desava u vasem zivotu sa pozicije Majstora svog zivota, onda znate da je to tako. 
Jednom kad stanite na PUT KA SEBI, treba da budite pazljivi ka svemu sto se desava oko Vas, da zivite u svakom trenutku. I to dolazi uz svakodnevnu praksu. Vec znate da svestno izvlacite zrnca istine. Ali kako pokazuje iskustvo, to se desava ne uvek, posebno kad se nalazis u guzvi dogodjaja i emocije vladaju procesom desavanja.  
Kako prepoznati Biser Mudrosti, ako se nalazite u teskoj situacije? 
Kako shvatiti
o cemu nam govore neprijatnosti i konflikte, koji se stalno ponavljaju?
Koristite 5 nacina, koji ce vam pomoci da izadjete iz zatvorenog kruga problema. 

Zasto mi necemo da potrazimo razlog u sebi? Jer desava se da mi, koji vec postali Majstorom, tvorcem svog zivota, ne mozemo ili necemo da preuzmemo odgovornost na sebe za konkretan dogodjaj, koji nas traumira. I ako smo ipak Majstori, neko vreme nastavljamo da igramo ulogu zrtve, koja iscrpljuje sebe moralno i fizicki. 
Nabrojimo 5 razloga zasto se to desava.
1. Strah od bola, kojeg se plasimo.
Iza svake problemne, situacije stoje trauma, koju smo dobili u proslosti. Podsvest po svaku cenu pokusava da zastiti nas od bola i samim tim odvlaci od problema. I ako necemo da pokusamo da poradimo sa traumom sada, stalno cemo da privlacemo iste situacije i ponovo cemo da trpimo bol, kao i prvi put, a i jace. (razvijamo "vir dogodjaja") Treba jednom da odlucimo da prestanemo "trcati" od problema. 
Birajte sami: 
- ili stalno dobijemo nove porcije bolova (svestno!)
- ili jednom se vratimo u proslost da bi se oslobodili od nega i izlecili traumirujuci aspekti (to je kao lecimo bolestan zub. Vrlo neprijatno. Ali jednom trpimo da bi dobili znacajno olaksanje)
(Na radionice "Majstor Zivota Put ka Sebi" vezbamo "Isceljivanje trauma proslosti")

Картинки по запросу человек наполненный камнями2. Vama je ugodno da osecate sebe zrtvom. Zasto Vam je to ugodno? 
Mozemo da nastavljamo da kukamo na zivot bez ikakvog preduzimanja, jer uvek se nadje "prijatelji po nesrece" koji ce Vam pruziti podrsku, okrivljujuci sve i svasta. Vi dobijete paznju kad pricate o svojim bedama i nesrecama, tragicnim okolnostima. 
U stvari osecate nedostatak ljubavi i samim tim privlacite paznju. 
Osecate krivicu u nekoj problemnoj situacije, a krivica je osecaj, koji jako iscrpljuje nervni sistem. Covek ne moze dugo osecati je svestno. Onda krivica se izbacuje iz svesti i pretvara se u pretenzije. I Vi pocinite da okrivljujute svakoga i svasta, samo ne sebe. U takvim slucajama stanje zrtve Vas "spasava". Ali ovo je samozavaravanje, koje mozemo da prepoznamo po dusevnom stanju. 
(Kako prestati traziti ljubav okolnih ljudi i vratite se unutrasnem izvoru Ljubavi? saznacete na radionice "Put ka Sebi")

3. Ne vidite oceglednog ("slepa fleka")
Как найти жемчужину мудрости в неприятной ситуации: Не видите очевидного
Slepa fleka se manifestuje u nekom jednom pitanju ili covek ne zivi u saglasnosti sa tim istinama, koji on izjavljuje. Njemu je toliko tesko da prihvati ocegledno da on to izbacuje u podsvest. On stalno trazi odgovore na svoja pitanja umesto da iskreno da pogleda na ono, kako on zivi i da nazovi stvari svojim imenama. 

4. Jos niste dosli do kraja (do dna)
Cak ste i shvatili da sami stvorili, privukli traumirujucu situaciju, jos odlazite da je resite, jer nije tako ostro stoje pitanje. Najcesce smo spremni da menjamo situaciju kad vec ne mozemo da zivimo kao pre. Ne mozemo da se nalazimo stalno u analizi svojih ubedjivanja. Ako vec smatramo sebe Majstorom, Tvorcem treba da priznami stvarno:
"Da. Ja sam stvorio(la) takvu situaciju, makar jos ne znam - zasto. I ja preuzimam odgovornost za sve sto se desava na sebe i obavezno cu da je resim kad bude doslo pravo vreme"

To su prepreke koji nam smetaju da pronadjemo dragocene bisere iskustva, koji ce pomoci da promenimo zivot na bolji. 

5 nacina pronaci "Biser Mudrosti"
Nije lako svesno shvatiti problem, ali ako imamo zelju videti sta se krije iza nje, ove preporuke ce vam pomoci. 

1. Udjite u stanje Posmotraca
Kad se nalazimo u centru situacije tesko da mislimo mirno. U ovaj trenutak smo uzbudjeni i ne mozemo da vidimo trezveno sve ogranke problema. 
Pomoci ce nam meditacija "Leteca ptica" i "Bioskop" (Radionica "Put ka sebi")

2. Zapisite problem na papir. 
Zapisite sve sto vi mislite u vezi sa ovom situacijom. Kad pisite rukom, ukljucujete telo u ovaj proces, ukljucujete podsvest. Kad prosto razmisljamo o problemi, misli nam idu u krug. I taj proces je beskonacan. Osecate resenje, ali ne mozete da ga shvatite i da sformulisite, jer beskonacan tok misli vam ne da da se skoncentrisite na glavnom. A kad pisite svoje misli rukom resavate taj problem

Как найти жемчужину мудрости в неприятной ситуации: Пропишите проблему на бумаге3. Posle zavrsetka vasih misli o problemi napisite pismo coveku, koji Vas je uvredio. 
Samim tim prelazite od stanja zrtvi u stanje Tvorca, pravite pomeranje svesti, oslabadjate se od emocija. Umesto svadje sa "krivcom" opisite svoje pretenzije njemu u gnevnom pismu. Pisite sve sto vam pada na um bez ustrucavanja. Papir ce strpiti sve. Nabrojte osecaje koji ste dozivili u uvredljivoj situacije. Pisite dok se ne umorite. 
Procitajte na glas sve sto ste napisali. Kad citate glasno oslobadjate se emocija. Sacuvajte pismo do sledece vezbe. 

4. "Prevedite" pismo na "Ja sam"
Prepisite ovo pismo i samo zamenite obracanje krivcu na obracanje sebi. Naprimer: "Ti si me uvredio" na "ja sam sebe uvredio(la)" i tako do kraja sa obracanjem Sebi!
Procitajte sada kako je ispalo. Sada vam je jasno da Vi sami sebe napravili ovu neprijatnu situaciju? sami sebe uvredili, (prevarili, ne volite, i t.d)
Ova jednostavna tehnika pokazuje da svet kao ogledalo pokazuje nas odnos premo sebe. 

5. Uradite. 
Ovaj nacin predlaze autor knige "Voliti ono sto jeste" Bajron Kejti.
Nas ne brini sam dogodjaj ili situacija, nego misli o njemu. Kad otpustamo ove misli mi se oslobadjamo od negativnih iskustva. 
Ovaj nacin sastoje od 2 faze.
1. Dozvolite da oznacite svoje pretenzije premo drugima i izbacite svoje emocije. 
2. Nakon toga pogledate sebe sa strane shvatite, koliko su apsurdni Vasa ubedjivanja.

Kad shvatamo da kockice se poklapaju, osecamo olaksanje. Jer resenje uvek stoje na povrsini. I shvatamo to kad gledamo u dubinu Sebe. I ponekad treba da prodjemo dug put da bi shvatili jednostavni stvari. 

Iskreno zelim svima da bi Vasi putevi u potrazni Istine su bili sto krace i sa sto manje beda i problema. 
Bicu Vam zahvalna ako se podelite sa svima, koliko lako bas VI mozete da pronadjete BISER MUDROSTI u traumirujucoj situacijei kakve vezbe i tehnike vam pomozu u tome. 

Vezbe, prakse, tehnike, nova znanja mozete da dobijete na trajnoj radionice Majstor Zivota "PUT KA SEBI" 
Pridruzite nam se, dobijte rezultate, promenite zivot, podelite se rezultatom sa nama, pomozite drugima.
Prijava na zajednicke vezbe na tel. 0659636300
Ako zelite individualnu konsultaciju prijavite se na tel. 0659636300 







Комментариев нет:

Отправить комментарий